Fördelar med att odla egen mat

De allra flesta som har ryckt upp en morot ur jorden och sedan ätit den vet vilken välgörande känsla det är att kunna göra just det. På vårkanten är det perfekt att börja så olika fröer för att få små plantor som du sedan kan sätta ut i ditt trädgårdsland när sommarvärmen kommer. Om du vill köpa olika fröer ska du kolla in flo-rea.com som har en massa olika fröer i sitt sortiment. Du kan förutom att beställa fröer även läsa på om odling på flo-rea.com. De har en odlingsskola där de delar med sig av olika tips och råd kring odling. En annan stor fördel att beställa fröer från flo-rea.com är att de har väldigt snabba leveranser.

Planera vilka grönsaker som är bra att odla

När du ska välja vad du ska odla kan du tänka på att odla näringsrika och mättande grönsaker om du vill odla för att vara självförsörjande. Det är även en stor fördel att odla grönsaker som kan skördas länge. Om du vill kunna lagra grönsaker är det bra att kolla upp vilka grönsakssorter som passar för det ändamålet. Att komplettera mer mättande grönsaker med bladgrönsaker som innehåller många nyttigheter är en bra blandning. Det bästa är att kunna odla många olika grönsaker men det är inte alltid som platsen för det finns. Om du är nybörjare inom odling finns det många fördelar med att börja i en liten skala för att sedan trappa upp.

Odla ekologiskt för naturens skull

När du odlar delar av din egen mat bidrar du till en bättre miljö eftersom du minskar din konsumtion av mat som transporterats långa sträckor. En annan fördel är att du vet precis vad du äter. Du kan inte få mer näringsrik och nyttig mat än den du själv har odlat. När du odlar gör du även naturen och ekologin en stor tjänst genom att inte använda olika bekämpningsmedel som kan orsaka skada på djurlivet och naturen. Att odla din egen mat innebär att du ingår i ett kretslopp tillsammans med naturen som fortsätter år ut och år in.