Bästa ekologiska matkassen

Att köpa färdiga matkassar är populärt bland många svenskar. Det är bekvämt eftersom du beställer online och du sparar ofta pengar. Dessutom medföljer recept vilket gör att måltiderna varieras och matsvinnet minimeras. Linas matkasse och Middagsfrid tillhör de första matkasseleverantörer, men nuförtiden erbjuds matkassar av de stora kedjorna såväl som mindre aktörer. Till en början var det en lyx att beställa en matkasse, men konkurrensen på marknaden har gjort att det idag finns ett stort utbud med flera specialiserade matkassar. Det finns matkassar som passar alla preferenser, bland annat kan du välja bland billiga, lyxiga, laktosfria, vegetariska och ekologiska kassar. För att hitta den som passar dig bäst kan du titta på den oberoende guiden matkassetopplistan som jämför och recenserar olika matkasseleverantörer. Perfekt för dig som vill få en översikt över de utbudet på marknaden.

Ekologiska matkassar

Det finns matkassar anpassade för dig som vill äta ekologiskt. Ekologiska råvaror är inte besprutad med kemiska bekämpningsmedel och de är generellt sätt bättre både för naturen och för dig. Jordbruket har stor klimatpåverkan, men ekologiska produkter har åtminstone en mindre klimatpåverkan. Ekologiska råvaror kostar mer, men många tycker att det är värt priset. Ekologiskt jordbruk kräver mer arbete och därför kostar ekologiska produkter mer. Nedan följer en lista med matkassar som har enbart eller mestadels ekologiska råvaror.

Simple Feast – ekologiskt & vegetariskt

Simple Feast är dyrare än den genomsnittliga matkassen, men här får du råvaror av otroligt hög kvalitet. Denna matkasse satsar på hållbarhet och erbjuder endast ekologiska och vegetariska alternativ. Råvarorna är naturliga utan tillsatser och rätterna är snabblagade och smakrika. Dessutom är förpackningarna klimatsmarta vilket är en stort bonus. Om du tillhör en av många som vill dra ned på köttkonsumtionen är denna kasse perfekt. Den innehåller tre vegetariska måltider och du kommer bli förvånad hur enkelt det är att äta vegetariskt.

Middagsfrid – ekologiskt & hälsosamt

Middagsfrid är en av de äldsta matkassarna som grundades redan 2007. Den erbjuder en hälsosam matkasse som tar hänsyn till miljön. Fokus är på näringsrik mat med färska och ekologiska råvaror. Dessutom undviks plastförpackningar och ingredienser som palmolja, artificiella sötningsmedel och annat som skadligt för dig eller miljön. Denna kasse passar dig som vill komma igång och äta nyttigare och med ett gott samvete. Middagsfrid erbjuder flera olika kassar vilket gör att du kan välja den som passar dig bäst. Här finns alternativ för finmiddagen, barnfamiljen och flexibla varianter om man så vill.

Citygross – billig & många ekologiska råvaror

Citygross matkasse erbjuder inte enbart ekologiska råvaror, men med tanke på prisklassen det intressant att titta på denna. Denna matkasse är en av de billigaste på marknaden. Många av råvaror är ekologiska och anpassas efter säsongen. Maträtterna är lättlagade med fokus på husmanskost. Den ekologiska maten är dyrare än icke-ekologisk mat vilket för många är ett hinder för att äta ekologiskt. Denna kasse är perfekt för dig som vill inkludera fler ekologiska råvaror i din matlagning utan att göra hål i plånboken.