Ekologisk pasta är ett bra val

Äter du mycket pasta? Pasta är en matvara som många tycker om att äta, speciellt barn brukar vara förtjusta i pasta. Det kan vara en bra idé att välja en ekologisk pastasort om pasta är något som förekommer ofta på din tallrik. Hos https://www.barilla.com/sv-se/recept/collezione/lasagne kan du hitta många olika pastasorter, bland annat ekologisk pasta. Den ekologiska pastan tillverkas av 100 procent durumvete och finns som fusilli och spagetti. Är du känslig mot gluten men älskar pasta finns det numera glutenfri pasta som är gjord av majs och ris men smakar och har samma kvalité som övrig pasta. Det finns även glutenfri pasta som är gjord på 100 procent kikärtor och röda linser.

Ekologiska produkter

Ekologiska produkter är odlade bland annat utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel och så även spannmålen som pastan görs av. När du väljer ekologiskt producerade produkter bidrar du till en bättre miljö men du ger också din kropp bra mat. Därför är det bra att välja ekologiska varor, speciellt de matvaror som du köper och äter mycket av.

Svenskar älskar pasta och köttfärssås

Pasta är något som du kan kombinera med en massa andra olika matvaror. Det finns mängder med recept på olika pastarätter, allt från enkla till mer avancerade rätter. I Italien, som är pastans hemland, sägs det att människorna där äter pasta minst en gång om dagen. Pasta betyder deg på italienska. 2008 åt en svensk i genomsnitt nio kilo pasta på ett år och bara 50 år innan åt svenskarna inte ens ett kilo pasta under ett år. Potatisen som varit populär i Sverige har fått ge vika för pastan. Pastan kom egentligen redan på 1600-talet till Sverige genom det franska hovet. Spagetti och köttfärssås är något av en favoriträtt i Sverige. Det är en maträtt som toppat listan över favoriträtter till vardags en längre tid. Det finns många olika varianter av köttfärssås och även vegetariska sådana. Vill du vara mer klimatsmart ska du göra din köttfärssås vegetarisk av bönor, linser och grönsaker istället för köttfärs.

Egen pasta

Om du älskar pasta ska du testa att göra egen pasta. Egen pasta gör du av durumvetemjöl och ägg. Hitta ett recept som du tror är bra och gör sedan en deg i matberedaren om du inte vill knåda förhand. Egen pasta kan du forma precis som du vill.