Restauranger du inte får missa i Växjö

Det är fantastiskt att resa runt i Sverige och upptäcka restauranger i olika städer. En stad som du verkligen inte får missa att besöka är Växjö på det småländska höglandet. Staden är känd för sina sjöar, sin hockey och många bra restauranger. Växjö har till skillnad från många andra mindre städer satsat mycket på stadskärnan och har därför flera mysiga restauranger i centrum. Du behöver alltså inte åka långt för att hitta en riktigt bra krog eller restaurang. Du kan även nöja dig med en pizzeria i Växjö om du vill ha något lite enklare.

Åk till Samarkand

Om du vill uppleva den bästa shoppingen som Växjö har att erbjuda ska du bege dig ut till Samarkand. Det är ett välkänt shoppingcenter där det finns en uppsjö av butiker. När du blir hungrig kan du besöka en av flera restauranger på området. När du letar efter en bra pizzeria i Växjö finns det faktiskt alternativ här. Den populära kedjan Pizza Hut har nämligen etablerat sig i detta område. Här hittar du både goda pizzor och en hel del andra rätter. Perfekt för hela familjen med andra ord.

Gör ett besök hos Brödernas

En annan väldigt populär restaurang i Växjö är Brödernas. Det är en fin restaurang med hemkänsla som också erbjuder utkörning. De har ofta samarbeten med svenska profiler som får skapa sina egna hamburgare. Restaurangen har också ett bra läge centralt i stan så du enkelt kan ta dig dit om du bor på hotell. Om du inte är sugen på hamburgare har de även flera goda pizzor. Det är också en restaurang som passar hela familjen. Om du vill vara säker på att få en plats för à la carte kan du även boka bord direkt på deras hemsida.

PM och vänner

Om du söker något lite lyxigare än en pizzeria kan du göra ett besök hos flådiga PM och vänner. Det är en kombinerad hotellkedja med restaurang av högsta klass. De tar mycket inspiration av miljön runt omkring Växjö som består av skogar och ängar. Maten är också gjord på småländskt vis. Faktum är att de har blivit tilldelade en stjärna i Michelinguiden för sin fantastiska mat. När du vill unna dig något riktigt fint är det alltså hit du ska gå. Det är perfekt om du till exempel vill fira en bröllopsdag eller något annat speciellt. Tänk på att boka bord i god tid.