Gör ditt hem mer miljövänligt

När det gäller att vara miljövänlig kan det nog vara så att många VILL vara miljövänliga men vet inte HUR de ska vara det. Miljön är en stor fråga där minsta lilla insats kan vara väldigt viktig för helheten. Det finns många sätt man kan dra sitt lilla strå till stacken, inte minst i hemmet. Att man ska ta en dusch istället för bad eller inte diska under rinnande vatten vet nog de flesta men vad kan man mer göra?

Du kan göra det själv

Visste du att du inte behöver köpa dyra rengöringsprodukter? Du kan göra egna naturliga rengöringsmedel av grejer du redan har i skafferiet och i kryddskåpet. Bikarbonat, salt och ättika är sådant du kan använda till rengöring, då i kombination med andra produkter. Rengöringsmedlen man köper innehåller massor av farliga kemikalier och det är inget man vill ha hemma, speciellt inte om man har barn eller husdjur i hemmet. Kemikalier kan leda till skador i kroppen vid inandning eller om man får det på huden.

Var snäll mot kommande generationer

Ett ämne som också är väldigt miljöfarligt är radon som finns i en del hus, både i marken, byggnadsmaterialet och vattnet. radonmätning gör du enklast själv med en liten dosa som du placerar ut i hemmet. Du har ett ansvar både mot dig själv och kommande generationer för att leva så miljövänligt som möjligt och att göra vad du kan. Köp begagnat, hushåll med vattnet och släng inte mat som kan tas tillvara är andra bra tips att ta till sig.