Ekologiskt för djurens skull

Det kan finnas många anledningar till att man väljer att köpa ekologiska matvaror – för klimatets skull och den egna hälsans skull, för att bara nämna ett par av dem. En annan mycket vanlig anledning att äta ekologiskt är för djurens skull. Djurens liv ser nämligen mycket annorlunda ut på en ekologisk gård, jämfört med den normala djurhållningen.

Grundprincipen för ekologisk djurhållning är att djuren ska få utlopp för sitt naturliga beteende. Det betyder till exempel att kor ska få gå fritt för att kunna utöva den hierarki som är naturligt för deras flockbeteende, att hönor ska kunna gå fritt utomhus för att sprätta och beta och att grisar ska kunna böka i jorden. Det betyder också att kalvar får stanna längre med sina mammor efter att kon har kalvat och att kor och andra djur inte får några onaturliga hormonbehandlingar för snabb tillväxt.

Genom att välja ekologiskt kött, ekologiska ägg och ekologiska mjölkprodukter kan man med andra ord äta gott och samtidigt njuta av vetskapen att djuren som produkterna kommer ifrån har haft ett så bra liv som möjligt.

Om du själv är bonde på en ekologisk gård, och letar efter ett sätt att marknadsföra dig, ska du gå in på Medtryck.com. Där kan du beställa en mängd olika profilprodukter, och det finns gott om miljövänliga alternativ som både du och dina kunder kommer att uppskatta.