Bli mer självförsörjande – skaffa Tibber

Nu för tiden är det väldigt populärt att vara självförsörjande, odla sin egen mat och försöka bli så oberoende som möjligt. Det finns många sätt att bli mer självförsörjande, varav ett är att välja rätt elbolag som ger mer pengar i plånboken.

Bättre el – bättre kontroll

En stor del av mångas vardag är beroende av el. Den förser oss med det mesta som vi behöver för att kunna få en fungerande vardag, alltifrån att kunna laga mat och duscha till att jobba och lysa upp i nattmörkret. Det finns inte så många sätt som man kan skaffa el på annat än via elbolag. Därför gäller det att skaffa ett bra elbolag som förser en med bra el och som man slipper betala onödigt mycket för. Ett elbolag som lever upp till det är Tibber. Läs mer om deras elbolag på https://www.tibber.com/se/ och ta reda på hur du kan byta till dem.

Leva utan el, går det?

Många anser att det är ohållbart att leva som vi gör idag och vill därför dra sitt strå till stacken genom att odla sin egen mat och leva mer enligt ekosystemets lagar. Därför är det även många som försöker komma på sätt att leva utan el. Faktum är att det går att leva utan el i väldigt stor utsträckning. För att få värme kan man elda i vedspis, vilket ger värme oberoende av elpriset eller elavbrott. Vedspisen kan också kopplas till varmvattenberedaren så att man kan tvätta, diska och duscha varmt. Samma vedspis kan även förse värme till plattor som går att laga mat på och vips har man fått en mängd fördelar från enbart en källa utan att förbruka en enda kilowatt. För att få ljus kan man använda stearin- eller vaxljus. Samtliga områden är annars något som drar enorma mängder el. Dock kan det bli svårt att använda elektronik utan el, men batterier fungerar i viss mån.